Nev Sağlık Grubu
EN
Obezite cerrahisi sonrası dikkat edilmesi gereken 3 altın kural

Katı-sıvı ayrımına dikkat!

Dyt. Güngör, “Yemeklerle birlikte sıvı tüketiminden uzak durmak gerekir, su tüketiminizi yemekten 30 dakika önce ve yemekten 45 dakika sonrasındaki zaman dilimine göre planlamak en sağlıklı olanıdır” dedi.

Bunun sebebinin, yemekten hemen önce içilen suyun midede belirli bir hacim kaplayacağı için besin alımını kısıtlaması olduğunu belirten Güngör, yemekten hemen sonra içilen suyun da hazımsızlığa ve uzun vadede midenin genişlemesine yol açtığını belirtti.

Yemekler yavaş yenmeli

Güngör, “Obezite cerrahisi sonrası ilk etapta beslenirken kişilerin tükettikleri miktarlar, kaşık ucu ve minik yudumlar şeklinde gerçekleşmelidir. Aceleci olmamak ve yavaş yeme alışkanlığının temellerini bu dönemde atmak gerekir” dedi.

Kişinin ihtiyacına göre protein alımı önemli

Kişilerin günlük alması gereken protein miktarına ulaşamamaları durumunda, halsizlik ve kas kayıpları meydana gelebileceğini belirten Güngör, “Protein ağırlıklı bir beslenme şekli iyileşme sürecini de hızlandırmaktadır. Bu süreçte diyetisyeninizin listenizi planlamasına ve doktorunuzun ihtiyaç duymasına göre dışarıdan bir protein desteğine ihtiyaç duyulabilmektedir” dedi.

Güngör, obezite cerrahisi sonrası kişinin süreci sağlıklı ilerletmek adına operasyonu gerçekleştiren doktorun yanında bir diyetisyenle de beslenme rutinini oluşturmasının önemli olduğunu vurgulayarak sözlerine son verdi.