Nev Sağlık Grubu
EN
“Çocuklarda bahar hastalıklarına karşı önleminizi erken alın”

Kreş ve okul çağındaki çocuklar, bu dönemde soğuk algınlığı, grip, bronşit, nezle ve zatürre gibi çeşitli hastalıklara yakalanma riski ile karşı karşıya kalıyor.

Soğuyan havalarla birlikte, çocukların hasta olma sıklığının da arttığını belirten Nev Anadolu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Cemile Demirel Açıkalın; hava kirliliği, kapalı ortamlarda uzun zaman geçirme, vücut direncinin yaz mevsimine göre düşmesi gibi nedenlerle, bu dönemde hastalıklara yakalanma riskinin arttığını söyledi.

Özellikle bahar aylarında çocukları hastalıklardan korumak için ebeveynlere önemli sorumluluklar düştüğüne değinen Açıkalın, “Anne ve babalar bu mevsimde bazı hassas konulara daha fazla dikkat etmeli. Özellikle kreşe, okula giden çocuklar, hastalığa yakalanma konusunda daha fazla risk altında. Bunun dışında kalabalık ailelerdeki çocuklar, okula giden kardeşi olan bebekler ve evde sigaraya maruz kalan çocuklar da daha çabuk hastalığa yakalanabiliyor” dedi.

El temizliğine ve sıvı tüketimine dikkat edilmeli

Ailelerin alacağı bazı önlemlerle, bu dönemde çocukların hastalıklara yakalanma olasılığının da düşeceğini ifade eden Dr. Açıkalın, hijyen konusuna büyük önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Açıkalın ayrıca, el yıkama sıklığının artırılmasını, odaların havalandırılmasını ve çocukların sigara dumanına maruziyetinin engellenmesi gerektiğini söyledi.

Hastalık anında sıvı tüketiminin artırılması ve çocukların dinlenmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Açıkalın, ilaç kullanımından önce ise mutlaka doktora danışılması gerektiğini kaydetti.