Nev Sağlık Grubu
EN
Bahar Aylarında Çocuk Hastalıklarına Karşı Dikkatli Olmalı

Sıcak yaz günlerinin müjdecisi olan bahar mevsiminin gelmesi, birçok kişi için sevindirici bir haber olsa da mevsim geçişiyle birlikte ortaya çıkan bazı hastalıklar, özellikle çocukların sağlığını yakından tehdit ediyor.

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte alerji, astım, kabakulak ve suçiçeği hastalıkları gibi üst solunum yolu enfeksiyonları ile ishal vakalarında artış yaşanabildiğini kaydeden Nev Esentepe Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Münevver Uluba, bu dönemde özellikle çocukların sağlığına dikkat edilmesi yönünde ailelere çağrıda bulundu.

Bahar aylarında hava değişimlerine, virüslere ve polenlere bağlı olarak çocukları etkileyen hastalıkların daha çok ortaya çıktığını aktaran Uzm. Dr. Münevver Uluba, “Bahar aylarında özellikle çocuklarda bazı hastalıklar daha sık görülür. Bu dönemde görülen nezle, grip, astım, kabakulak, krup, suçiçeği gibi alerji hastalıklar, çocukların yaşam kalitesini de düşürürken, aynı zamanda ebeveynleri de zor durumda bırakıyor. Çocukların baharda karşılaşabileceği olası hastalıklardan korunması için hasta olan kişilerle temastan uzak kalması, ellerini sık sık yıkaması ve hareket etmesi gerekiyor. Ayrıca güneş ışınından yararlanmak ve iyi beslenmek de hastalıklardan korunma noktasında önemli faydalar sağlıyor” dedi.

Hijyen Sağlanmalı

Çocukları bu tür hastalıklardan korumak için anne ve babaların bazı önlemler alması gerektiğini de aktaran Dr. Uluba; “Yavaş yavaş ısınan havalar ve çevre şartlarının etkisiyle, bu dönemde parazit ve bakteriler çoğalmaktadır. Bu parazit ve bakteriler de enfeksiyon hastalıklarının oluşmasını tetikleyen en önemli faktörlerden biridir. Çocukların mümkün olduğunca kalabalık ve havasız ortamlardan uzak tutulması gerekiyor. Odasının da sıklıkla havalandırılması şart. Eğer okula gidiyorsa, sınıf ortamının da havalandırılması ve çocuğun okulda sık sık elini yıkaması iyi olacaktır. Çocukta herhangi bir rahatsızlık tespit edilmesi durumunda da vakit kaybetmeden doktora başvurulmalıdır” ifadelerini kullandı.